<%=Club.Nombre %>

Pascual Donat maximo fichaje estrella para la FEBO

Pascual Donat: «Jo el que busque és que els xavals tinguen il•lusió en vindre a entrenar»

11 Dic 2019

0

Pascual Donat ha estat el protagonista estes setmanes pel fet d’haver-se incorporat a la nostra Escola. Este futbolista que ha passejat el nom d’Ontinyent per tot arreu, vol que l’Escola recupere l’esperit que necessita per a competir amb les millors, i per això hem polsat les sensacions del nou Director Esportiu.

Pascual, penses que n’hi ha alguna etapa dins de l’Escola en la que es dóna prioritat al fet de guanyar per damunt de tot?

Crec que des dels més menuts, que tots volen guanyar partits. Jo recorde quan jugava al col·legi des de ben menut que sempre volia guanyar, tant des de Benjamí com Aleví… Guanyar és un fet primordial, i pense que és com un jugador, es fa competitiu.

Portes un parell de setmanes treballant al Club. Què has trobat a faltar?

Realment són coses puntuals i en diferents equips, i que jo personalment transmet als propis entrenadors. Jo el que busque és que els xavals tinguen il·lusió en vindre a entrenar, i que competeixquen en tot moment. M’agradaria poder escoltar que diguen sentir-se orgullosos de la nostra Escola, de que els hem ensenyat a jugar a futbol.

Has tingut ja una presa de contacte amb tots els entrenadors. Haveu aplegat a alguna determinació especial al treball de l’Escola?

És cert que ens hem reunit, i havem canviat impressions, però això queda dins. Està clar que devem ser més “professionals”, encara que esta Escola no siga del nivell del Villareal. La disciplina és fonamental i els treballs han de ser més intensos per poder traure resultats positius.

El Club té actualment un conveni amb el València CF, qui fa seguiment especial a certs jugadors, però no els incorpora a la seua disciplina mentre juguen a futbol-8. Creus que es positiu o tal volta deurien “emigrar” ben prompte?

Jo des de la meua experiència a Villareal he de confessar que n’he vist des de ben xicotius fins a incorporacions en futbol-11. Està clar que tot aquell xaval al que li se veuen característiques que el fan despuntar, tant València com Villareal o qui siga tracta de fer-se amb ell.

Estem veient com els equips de futbol-8 tenen mostren molta solvència per guanyar els seus partits, però a futbol-11 costa més. On penses que està la raó?

Està clar que no és el mateix. Nosaltres estem treballant ja amb això, buscant com millorar eixa circumstància a base d’entrenaments amb els que jo he treballat a Villareal i que ja li he transmès a Guarner com a Director Tècnic. Anem a intentar aplicar-ho a la nostra Escola, siguen conscients que ací no tenim als millors d’Espanya com puguen tindreu a València, Villareal, Madrid, Barcelona… Nosaltres des del treball i la humiltat anem a treballar per donar un passat endavant i fer de la nostra Escola, la referència de la zona com fa anys era, on tots volien vindre ací.

En quin apartat serà Pascual més sever?

No es tracta de ser més o menys sever. Jo m’he criat sota la disciplina i la intensitat dins del camp. Mira jo m’he criat així, ja que jo no era un jugador tècnic ni molt menys, però a base de currar en la meua vida, he aconseguit ser futbolista. Això vullc per tots els xavals: no passa res si perden dos balons però mostren intensitat mentre juguen. La intensitat a les Escoles i sobretot en estes edats, junt a ensenyar-los a competir, són la base per fer futbolistes

Sembla que Pascual Donat siga el talismà pel 1r equip… Tens raó. S’han jugat quatre partits i hem sumat 10 punts des que estic al Club. La veritat és que Guarner i jo tenim molt bona comunicació. Angel ha demostrat que és molt bon entrenador, jo sols puc aportar-li unes poques idees, però l’equip està jugant bon futbol. Pense que si guanyem esta setmana l’Esides, podríem ficar-se segons, ja que l’Oliva té un complicat desplaçament a Xeraco.

 


Comparte en:

  • X (Twitter)

Otras entrevistas